Ανοίγει ο δρόμος, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στις περιοχές της Άρτας – Πρέβεζας στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση της εταιρείας Energean Oil and Gas- Ενεργειακή Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων» που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος για την προκήρυξη του συγκεκριμένου διεθνούς διαγωνισμού.

Η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» κατετάγη πρώτη (378,39 μονάδες) στο διαγωνισμό με την εταιρεία Energean Oiland Gas (339,30 μονάδες) να ακολουθεί δεύτερη και να προσφεύγει χαρακτηρίζοντας παράνομη την υπουργική απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην προσφυγή της η εταιρεία Energean Oil and Gas υποστηρίζει ότι η αντίπαλος εταιρεία δεν έχει την απαιτούμενη τεχνική δυνατότητα για εκμετάλλευση, δεν καλύπτει τα τεχνικά κριτήρια.

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 107/2016 απόφασή της απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση τηςEnergean, επισημαίνοντας ότι οι νομικές της ενέργειες έγιναν σε μεταγενέστερους από τους προβλεπόμενους χρόνους, ενώ έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί σε προγενέστερα στάδια του διαγωνισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης