Mισάνοιχτα… είναι τα εμπορικά καταστήματα σε 10 τουριστικές περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο της απόφασης που προβλέπει την κυριακάτικη λειτουργία των μαγαζιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΓΣΕΒΕΕ κάλεσε σε διαμαρτυρία τους εμπόρους που αντιδρούν στο μέτρο. Από τις 11 το πρωί βρίσκονται στην Ερμού, ενώ σε απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.

Την 24ωρη απεργία αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων για την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουλίου, οπότε έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, που αρχίζουν αύριο, Δευτέρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας, στον οποίο μέλη είναι οι μεγάλες οργανωμένες αλυσίδες εμπορίου, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεγάλα πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας θα ανοίξουν κανονικά, πλην ενός, το οποίο δεν πρόλαβε να οργανώσει τις κυριακάτικες βάρδιες των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή σήμερα μίλησε για το ενδεχόμενο να αρθεί η απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε δέκα περιοχές εφόσον δεν αποδώσει.

Η εφαρμογή του μέτρου είναι πιλοτική, έχει ισχύ για οκτώ μήνες και συγκεκριμένα έως τις 15/03/2015.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο θα γίνει αξιολόγηση για το εάν αυξήθηκε η απασχόληση και ο τζίρος των καταστημάτων και στη συνέχεια θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο μέτρο, ο υφυπουργός τόνισε πως είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό και πως είναι «αδιανόητο», σε όλη την Ευρώπη να είναι τα καταστήματα ανοιχτά και η Ελλάδα να είναι «αλυσοδεμένη στο χθες».

Αυτοψία στην οδό Ερμού της Αθήνας

Η κίνηση στην οδό Ερμού είναι υποτονική, καθώς οι καταναλωτές επέλεξαν τις παραλίες από τα ψώνια κατά τη διάρκεια της Κυριακής. Ενδεικτικό είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά, ενώ αντίθετα λειτουργούν οι αλυσίδες πολυεθνικών εταιρειών.

Mάλιστα, κάποιοι διαδηλωτές εισήλθαν σε ανοιχτό κατάστημα και ζήτησαν από τους καταναλωτές να εξέλθουν από αυτό, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης.

Πάρτε μία γεύση από την οδό Ερμού:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης