Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Ξεκινάει σήμερα η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την οδό Ηρώδου Αττικού. Οι οδηγοί θα εισέρχονται στο κέντρο της πόλης με sms και υπό προϋποθέσεις, εξαιτίας των παρεμβάσεων και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης. Με τα νέα δεδομένα, δίνεται περισσότερος χώρος στους πεζούς, ενώ αλλάζει ριζικά η εικόνα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, προσφέροντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει σημαντικά ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή των παρεμβάσεων γίνεται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την Ηρώδου Αττικού, όπου θα δημιουργηθούν οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. Σε αυτό το σημείο με εξαίρεση θα κυκλοφορούν τα ΙΧ συγκεκριμένων κατηγοριών οχημάτων.

Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, με αντίστοιχους περιορισμούς στην κυκλοφορία. Οι παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο-εμπορικό τρίγωνο της πόλης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, ο «Μεγάλος Περίπατος» θα δώσει 2.000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, ενώ θα αυξήσει και τις θέσεις των ταξί στις 12 πιάτσες που θα δημιουργηθούν. 

Επίσης δίνεται 50.000 τ.μ. ελεύθερος χώρος και αυξάνεται η ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης