Πρεμιέρα στην επίδοση δικαστικών αποφάσεων έγινε στο Συμβούλιο Επικρατείας παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζος παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η όλη διαδικασία διήρκεσε τρία λεπτά. Μετά το τέλος της παρουσίασης κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι η θετική πλευρά της διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ παράλληλα τη χαρακτήρισε ιστορική για το ΣτΕ και τη Δικαιοσύνη, καθώς έγινε η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι τεράστια τα οφέλη από την ηλεκτρονική επίδοση των δικαστικών αποφάσεων, καθώς διακινούνται τρία εκατομμύρια σελίδες μέσα σε ένα χρόνο μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΣτΕ».

Ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε: «Η πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό της ηλεκτρονικής πληροφορίας και επικοινωνίας είναι σχετικώς μακρά και γόνιμη. Διακρίνεται έναντι εγχώριων θεσμών και ανταγωνίζεται αξιοπρεπώς αντίστοιχους θεσμούς πολύ προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών. Το πληροφοριακό του σύστημα έχει πληρότητα και βάθος, που μόνο εκείνοι που το εκμεταλλεύονται γνωρίζουν την αξία του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης