Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διακηρύσσει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ότι «κόπτεται και μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών και ότι συνεχώς αποδεσμεύει αστυνομικούς από πάρεργα», τα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας είναι… άδεια. Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονταν στο υπόμνημα το οποίο κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών που επισκέφθηκε τον νέο Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Δάβαλο.  

Είναι τέτοια η κατάσταση που επικρατεί καθώς μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει μετατραπεί σε ιδιωτική φρουρά νέων «ευπαθών» στόχων και προσώπων με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέπειες που έχουν αντίκτυπο και στην απονομή Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, «συχνό φαινόμενο αποτελεί και η αναζήτηση ευθυνών από τις δικαστικές αρχές αναφορικά με την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των εκκρεμούντων υποθέσεων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της δύναμής τους διατίθεται καθημερινά σε πάρεργα και ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζήτησαν από τον κ. Δάβαλο να «απεμπλακούν πλήρως οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. από ακίνητη φύλαξη στόχων και επιστροφή στους τομείς αρμοδιότητάς τους, με αποκλειστική απασχόλησή τους με τα καθήκοντα που απορρέουν από το Π.Δ. 12/2014». Πρόκειται για υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ με ειδική εκπαίδευση, με βαρύ οπλισμό και κατάλληλα αυτοκίνητα που μπορούν να περιπολούν σε «δύσκολες» περιοχές της Αττικής αντί για την… Ηρώδου Αττικού.  

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταλήγει λέγοντας ότι «το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα μεταφέρει στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ζητήματα που υπερβαίνουν την αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και απασχολούν τους υπηρετούντες συναδέλφους της, ώστε να τύχουν επιτέλους οριστικής επίλυσης». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης