Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, που τον Νοέμβριο 2014 ταξίδεψε με τον οδηγό ταξί στους Αγίους Σαράντα για μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο, η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας την Τετάρτη κατέθεσε ο ιατροδικαστής Εμμανουήλ Σακελλιάδης. Ο κ. Σακελλιάδης συντάχθηκε πλήρως με τα όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, για τον οποίο είπε πως είναι ο πλέον σεβάσμιος ιατροδικαστής της χώρας μας. Εξέφρασε την άποψη πως η 16χρονη μεταφέρθηκε ζωντανή στα επείγοντα του νοσοκομείου της Αλβανίας, καθώς ανιχνεύθηκε λιδοκαΐνη στα ούρα της, ενώ με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης η 16χρονη υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία και δεν υφίσταται ενδεχόμενο έκτρωσης, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι ένας ιδιαίτερος τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας που συνήθως εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα και που χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο οδηγός του ταξί που είχε μεταφέρει τη 16χρονη στη Αλβανία. Ο οδηγός είχε κριθεί προφυλακιστέος και για 11 μήνες βρίσκονταν στη φυλακή αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο. Κατά την απολογία του ο οδηγός ταξί περιέγραψε στους δικαστές όλα όσα είχαν συμβεί στο αυτοκίνητό του κατά την επιστροφή τους. «Η Κωνσταντίνα καθόταν στο πίσω κάθισμα και άκουγε μουσική στο κινητό της. Ξαφνικά είδα να της πέφτει το κινητό από τα χέρια και να μην κάνει κίνηση να το ξαναπάρει. Αμέσως σταμάτησα, κατέβηκα και της έριξα νερό στο πρόσωπο. Τη μετέφερα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα και στη συνέχεια κάλεσα την αστυνομία. Είχε παλμό όταν τη μετέφερα στο νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Κωνσταντίνα έτυχε να καταρρεύσει στα δικά μου χέρια».

Μετά το τέλος της απολογίας του οδηγού, ο πατέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας ξέσπασε φωνάζοντας: «Φονιά, πες την αλήθεια, τι έκανες στο κορίτσι μου, πέντε χρόνια βασανίζεις την ψυχή της δεν λες την αλήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το 16χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στην Αλβανία προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση και πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου. Λίγο πριν από τις 19.00 το απόγευμα η έδρα ανακοίνωσε την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία είτε υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση η 16χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη είτε όχι ο κατηγορούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη για τον θάνατό της και κρίθηκε ομόφωνα αθώος.

Ο συνήγορος του οδηγού ταξί Αλέξης Κούγιας μίλησε στο mypreveza.gr για την έκβαση της δίκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης