Σε συνδρομή για απεγκλωβισμό κυνηγετικού σκύλου κλήθηκε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, στις 10.00 το πρωί, η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας κλήθηκε από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας να συνδράμει την Π.Υ. Πρέβεζας στον απεγκλωβισμό κυνηγετικού σκύλου, ο οποίος έπεσε σε βάραθρο (φυσικό πηγάδι) βάθους τουλάχιστον 20 μέτρων και είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο πατάρια μεταξύ 16 και 20 μέτρων (το βάθος συνεχιζόταν με πλάγια κλίση) στην περιοχή της Βαλανιδούσας.

Στο συμβάν επιχείρησε τετραμελής ομάδα της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ, η οποία σε συνεργασία με το προσωπικό της Π.Υ. Πρέβεζας και εξειδικευμένο ορειβατικό εξοπλισμό και με χρήση σχοινιών κατάφερε να προσεγγίσει τον σκύλο και να τον ανεβάσει μέσα σε ένα σακίδιο φοβισμένο, αλλά υγιή. Το ζώο παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του που είχε πάει για να κυνηγήσει στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημείο είναι επικίνδυνο και αφύλαχτο και η ΛΕΚ έχει επιχειρήσει και πάλι απεγκλωβισμό σκύλου στο συγκεκριμένο βάραθρο, ενώ έχει πραγματοποιήσει και άσκηση διάσωσης τραυματία.

Η ΛΕΚ ευχαριστεί τα μέλη της που μετείχαν στην επιχείρηση καθώς και το προσωπικό της Π.Υ. Πρέβεζας για την άψογη συνεργασία τους με τη ΛΕΚ σε ακόμη μία επιχείρηση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: mypreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης