Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά άπορων οικογενειών οργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης και το Τμήμα Πρόνοιας.

Το θέμα συζητήθηκε με τον Σύλλογο Φροντιστών του νομού και τον κ. Ανδρέα Κατσανάκη και αποφασίστηκε να δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά άπορων οικογενειών τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η όλη προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Φραγκούλης εντάσσεται στη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής του δήμου μας, εκτιμώντας την κατάσταση που βιώνουν οι συνδημότες μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος είναι το χαμηλό εισόδημα. Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους, ενώ όπως ανέφερε σε όλη τη διαδικασία θα υπάρχει ανωνυμία και τα παιδιά μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστηριακά τμήματα χωρίς να πληρώνουν.

Στόχος μας, είπε ακόμη ο αντιδήμαρχος, είναι «να μπορέσουμε, σε δεύτερη φάση, να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές και τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παίρνουν από την αντιδημαρχεία Παιδείας στο τηλέφωνο 2682360648 και από το τμήμα πρόνοιας στο τηλέφωνο 2682089006. Σημειώνεται ότι στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν και οι ιδιώτες εκπαιδευτικοί και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια του δήμου, προκειμένου κανένας μαθητής να μην στερηθεί την γνώση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: pamepreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης