Το χαρμόσυνο μήνυμα της πρώτης Ανάστασης δόθηκε σήμερα όχι μόνο στο Σαιτάν Παζάρ, αλλά και σε ολόκληρη την κεντρική αγορά της Πρέβεζας.

Το έθιμο με τα πήλινα, το οποίο κρατούν ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια οι καταστηματάρχες του γραφικού στενού, φέτος το ενίσχυσαν με την παρουσία τους τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι καμπάνες της πρώτης Ανάστασης ήχησαν στις 09.30, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν τον χρόνο να φτάσουν στο Σαιτάν Παζάρ και στην κεντρική αγορά. Τα πήλινα έσπασαν στο Σαιτάν Παζάρι αλλά και σε όλο τον πεζόδρομο, δίνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκατοντάδες ήταν οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες που παρακολούθησαν το έθιμο, το οποίο χάνεται στα βάθη της Τουρκοκρατίας, όταν οι χριστιανοί έκαναν θόρυβο προκειμένου να κρατήσουν μακριά από το στενό του Σαιτάν Παζάρ τους Τούρκους και να γιορτάσουν έτσι ανενόχλητοι την Ανάσταση.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Μπαίλη, καθώς και της προέδρου και της ταμία του Εμπορικού Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου κ. Γαλανοπούλου και κ. Παππά αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: prevezabest.blogspot.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης