Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του Μύτικα στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο ύψος του παλιού υδραγωγείου. Η φωτιά ξεκίνησε από αγρόκτημα κοντά στην εθνική οδό και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ανέμων, φθάνοντας μέχρι και την αρχαία Νικόπολη.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, όμως λίγο πριν από τις 20.00 το βραδύ οι άνδρες της Π.Υ. κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καλαμιές και δέντρα με ελιές. Από τη… μανία της, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να γλυτώσουν και κυψέλες με μελίσσια που βρέθηκαν στο διάβα της.

 

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης (δείτε στο video που ακολουθεί τι δήλωσε), ο οποίος και συντόνιζε την όλη επιχείρηση κατάσβεσης, και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την έκβαση της φωτιάς, επί τόπου μετέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ενώ από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Μύτικα, Νικόλαος Ντίτσος.

Στη μάχη για την κατάσβεση ρίχθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και πολίτες που σταμάτησαν με τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να βοηθήσουν.

Για άλλη μια φορά, η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας με το όχημα που διαθέτει και τέσσερα μέλη της παρείχε μεγάλη βοήθεια στην κατάσβεση της φωτιάς.

Πηγή: pamepreveza.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης