Καλύτερες μέρες για το νοσοκομείο Πρέβεζας υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Υγείας μετά την πολύωρη επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο και τη συνεργασία που είχε με όλους τους αρμόδιους.

Εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Υφυπουργό, με συνθήματα ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και υπέρ της διατήρησης του χαρακτήρα της δημόσιας υγείας, όμως δεν υπήρξε καμία άλλη ένταση σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπέζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο Υφυπουργός επανέλαβε πολλές φορές τη δέσμευση ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν πρόκειται να κλείσει, αλλά θα παρακολουθείτε συνεχώς με στόχο την αναβάθμισή του.

Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι στη διάρκεια του 2014 τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα καθώς την προηγούμενη χρονιά και μέσα από τα μέτρα που ελήφθησαν μπήκαν οι βάσεις για μία συνολική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας τόνισε ότι «θα εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς καμία κατάργηση κλινικής ή τμήματος και χωρίς κανένας από το προσωπικό να τεθεί σε διαθεσιμότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα δεσμεύτηκε για καλύτερη λειτουργία το επόμενο διάστημα με βάση τον εγκεκριμένο Οργανισμό του 2012. Με βάση αυτόν θα καλυφθούν κενά που υπάρχουν είτε με μόνιμο προσωπικό είτε με επικουρικούς γιατρούς που πλέον έχουν το κίνητρο της τριετούς απασχόλησης.

«Οι πολίτες δεν βρίσκονται στον αέρα, υπάρχει ένα νοσοκομείο που το παρακολουθούμε, δεν θα επιτρέψουμε ζωτικά προβλήματα. Αν διαπιστώσουμε οικονομικό πρόβλημα τότε θα το ενισχύσουμε από το αποθεματικό του υπουργείου» τόνισε ο κ. Μπέζας για να συμπληρώσει ότι προβλήματα έλλειψης υλικών που είχαν διαπιστωθεί κατά το παρελθόν δεν οφείλονταν στην έλλειψη χρημάτων αλλά στην έλλειψη σωστού προγραμματισμού.

Σχετικά με την ανέγερση νέου νοσοκομείου ανέφερε ότι είναι ένας στόχος που δεν εγκαταλείπεται αλλά δεν μπορεί και να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους. Μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι οι εθνικοί πόροι, πράγμα που καθιστά το όλο εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο.

Ο κ. Μπέζας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η λειτουργία ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο ώστε να υπάρξει καλύτερο συντονισμός και εξυπηρέτηση στη διακομιδή ασθενών ενώ τέλος ξεκαθάρισε ότι σε κανένα νοσοκομείου της Ηπείρου δεν θα υπάρξει αλλαγή ρόλου.

ΠΗΓΗ: pamepreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης