Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων σε γραφεία και ιατρεία στην πόλη της Πρέβεζας.

Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο νεαρών, ηλικίας 29 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 9 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

– Την 09/10-07-2015 εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε γραφείο μηχανικού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και μία οθόνη Η/Υ.

– Την 11/12-07-2015 διέρρηξαν λογιστικό γραφείο και αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή και μία οθόνη Η/Υ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Την 28/29-07-2015 εισήλθαν από ανοικτό παράθυρο σε τεχνικό γραφείο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.550) ευρώ, δύο φωτογραφικές μηχανές και έναν ηλεκτρικό φακό.

– Την 28/29-07-2015 διέρρηξαν δικηγορικό γραφείο και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο ηχεία.

– Την 04/05-08-2015 διέρρηξαν ιατρείο και αφαίρεσαν δύο φορητούς υπολογιστές και μία δερμάτινη τσάντα.

– Την 04/05-08-2015 διέρρηξαν γραφείο αρχιτέκτονα, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, χωρίς όμως να αφαιρέσουν αντικείμενα.

– Την 04/05-08-2015 αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ιατρείο, πλην όμως έγινα αντιληπτοί από περίοικο και τράπηκαν σε φυγή.

Σε αιφνιδιαστικές έρευνες που έγιναν το πρωί της Παρασκευής στα σπίτια των δραστών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω κλεμμένα αντικείμενα:

– δύο υπολογιστές

– πλήθος εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών

– φωτογραφικές μηχανές

– μία τηλεόραση

– τρία κινητά τηλέφωνα

Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας των δύο δραστών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης