Με τις καταθέσεις ιδιωτικού ερευνητή, ιατροδικαστή, τοξικολόγου, αλλά και της αδερφής, της συγκατοίκου και κολλητής φίλης της άτυχης 16χρονης συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση θανάτου της Κωνσταντίνας Αναγνώστη το πρωί της Παρασκευής 12 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας, κατά την οποία διερευνάται η ευθύνη του κατηγορουμένου οδηγού ταξί, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Τόσο από τις καταθέσεις των ειδικών, όσο και από αυτές των ανθρώπων του περιβάλλοντος της, φαίνεται να φωτίζονται πολλά σημεία της υπόθεσης.

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση του ιδιωτικού ερευνητή Φώντα Βρόσγου, ο οποίος ανέφερε ότι οι έρευνες που έκανε ήταν σχετικά με την απόσταση που απείχε το σημείο που πέθανε η Κωνσταντίνα από το νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα, διαπιστώνοντας ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την πλευρά του κατηγορουμένου περίπου δύο ωρών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διαρκεί τόσο πολύ η διαδρομή, σύμφωνα με τον ίδιο. Τις έρευνες αναφορικά με τις ώρες που επισκέφτηκε τον ορθοδοντικό και το κομμωτήριο τις είχε κάνει ήδη μόνος του ο πατέρας της Κωνσταντίνας και τις έδωσε στον κ. Βρόσγο, όπως διασαφηνίστηκε. «Με βρήκε ο πατέρας της Κωνσταντίνας και μου είπε ότι ήδη είχε ξεκινήσει τις έρευνες. Εγώ υπολόγισα την απόσταση που είχε το νοσοκομείο με τον τόπο θανάτου της κοπέλας», είπε, ενώ στην συνέχεια διευκρίνισε «Του ζήτησα να βρούμε την κυρία με το κομμωτήριο και τον ορθοδοντικό και μου είπε ότι το έχει κάνει ήδη ο ίδιος και ότι υπολόγισε τις ακριβείς ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το ζήτημα της ενδεχόμενης έκτρωσης αναφέρει: «Εγώ δεν διερεύνησα το ενδεχόμενο και τις συνθήκες της έκτρωσης, αλλά ο πατέρας με πληροφόρησε ότι βρήκε μία κλινική, κάνοντας την έρευνά του, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα. Μου είπε ότι πήγε αυτός και ότι δεν χρειαζόταν να πάμε. Εγώ έκανα ό,τι μου ζήτησε. Ο κ. Αναγνώστης είχε βρει την γυναικολόγο μόνος του».

Ο ιατροδικαστής Δημήτριος Γαλεντέρης αρχικώς αναφέρθηκε στην λιδοκαΐνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης κοπέλας. «Θεωρώ ότι η λιδοκαΐνη δεν χορηγήθηκε όταν της έδιναν τις πρώτες βοήθειες.

Αν είχε χορηγηθεί ενδοφλέβια αποκλείεται να είχε φτάσει στα νεφρά», ενώ σε περίπτωση επέμβασης επισήμανε: «Στην έκτρωση ο γιατρός κάνει ενέσεις λιδοκαΐνης μέσω του τραχήλου. Αιτία θανάτου εγώ θεωρώ ότι είναι η δηλητηρίαση από λιδοκαΐνη (Κατασταλτική δράση της λιδοκαΐνης στην καρδιά), σε συνδυασμό με κάποια γυναικολογική επιπλοκή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γαλεντέρης, ταυτόχρονα, συνέκρινε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έγιναν στην κοπέλα. Αυτή που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία με αυτή που έγινε στην Ελλάδα. «Δεν υπάρχει καμία ταύτιση της ιατροδικαστικής εξέτασης της Αλβανίας με αυτήν της Ελλάδας. Βλέποντας τις, σε άλλη περίπτωση θα μπορούσα να πω ότι ανήκει σε άλλο άτομο», είπε.

Η τοξικολόγος που εξέτασε τα όργανα της άτυχης 16χρονης, Βασιλική Μπούμπα, αρχικά διευκρίνισε ότι η λιδοκαΐνη είναι τοπικό αναισθητικό και ότι χορηγείται σε τοπική αναισθησία υπογραμμίζοντας στο μεταξύ: «Χορηγήθηκε αρκετή ποσότητα λιδοκαΐνης, άρα πιθανόν να έγινε μεγαλύτερη επέμβαση από οδοντιατρική».

Η αδερφή της άτυχης κοπέλας, ύστερα από οδηγίες που της ζητήθηκαν από το δικαστήριο, επισημάνθηκε στην σχέση της οικογένειας με τον πατέρα. «Έγινε βίαιος σ’ εμένα και στην μητέρα μου και χωρίσανε. Μάλιστα, κάποτε είχε αποκαλέσει την κόρη του πόρνη». Μία λέξη που αναφέρθηκε στο δικαστήριο εκείνη τη στιγμή παραπάνω από μία φορά προκειμένου να διευκρινιστεί το οικογενειακό κλίμα.

Η κοπέλα που συγκατοικούσε με την Κωνσταντίνα στο ίδρυμα, περίπου από το 2011 μέχρι το 2012, κλήθηκε από την Έδρα να περιγράψει τον χαρακτήρα της και την σχέση της μαζί της. «Ήταν χαμηλών τόνων. Δεν είχε αυτοπεποίθηση. Ό,τι την απασχολούσε το μου το έλεγε, ήμασταν πάρα πολύ δεμένες». Αναφορικά με το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης: «Δεν είχε κάποια σχέση. Την απασχολούσε ότι δεν είχε κάποιο φλερτ, πίστευε ότι δεν τα καταφέρνει και ότι δεν της άξιζε. Αν είχε μείνει έγκυος θα μου το έλεγε, όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ήταν έγκυος».

Παράλληλα, η συγκάτοικος της Κωνσταντίνας, ανέφερε ότι μετά τον θάνατο της ένιωθε να ενοχλείται από τον πατέρα της. Σύμφωνα με την  ίδια, ο πατέρας της Κωνσταντίνας τής είχε στείλει μήνυμα λέγοντας: «Γνωρίζω ότι ξέρεις πως η κόρη μου ήταν έγκυος. Να το πεις και να μην συγκαλύψεις κάτι τέτοιο». Καθώς ερωτήθηκε για το πώς ήταν η σχέση της Κων/νας με τον πατέρα της: «Σπάνια ανέφερε τον πατέρα της γιατί είχε πολύ κακές αναμνήσεις από αυτόν».

Μία ακόμη κολλητή φίλη της Κωνσταντίνας που κλήθηκε να καταθέσει τοποθετήθηκε κι αυτή στα ίδια σημεία: «Τα λέγαμε όλα μεταξύ μας. Θα ήξερα αν είχε κάποιο φλερτ ή σχέση. Μάλιστα, ξέρω και το αγόρι που της άρεσε εκείνη την περίοδο. Τον πατέρα δεν τον είχα γνωρίσει. Ήξερα κάποια πράγματα που δεν ήταν θετικά».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 8 Μαΐου.

Πηγή: epirus-tv-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης