Λίγο πριν από τις 03.00 τα ξημερώματα ξεκίνησε τελικά η επιχείρηση μετεπιβίβασης των υπολοίπων επιβατών του Norman Atlantic σε πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

To zougla.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο ανέφερε πως πολεμικό πλοίο της Ιταλίας κατάφερε να προσεγγίσει το Norman Atlantic και μέσω αυτού θα γίνει η απομάκρυνση των υπολοίπων επιβατών και μελών του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η πρόσκαιρη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η αποτυχία ρυμούλκησης του Norman Atlantic, οδήγησαν τις ιταλικές Αρχές Έρευνας και Διάσωσης να προχωρήσουν στην εφαρμογή εναλλακτικού σχεδίου με τη μαζική μετεπιβίβαση επιβατών σε ιταλικό πολεμικό. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης το πλοίο θα μεταφέρει τους διασωθέντες σε λιμάνι της Ιταλίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΕΝ, 40 περίπου λεπτά μετά τις 03.00, σημειώθηκε επιδείνωση του καιρού με αποτέλεσμα να σταματήσει προσωρινά η μετεπιβίβαση μελών του πληρώματος και επιβατών δια θαλάσσης και να συνεχιστεί η επιχείρηση διάσωσης με εναέρια μέσα. Όπως γνωστοποιήθηκε, στο πολεμικό αεροσκάφος επιβιβάστηκαν 11 άτομα από το Norman Atlantic, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 201. 
 
Υπενθυμίζεται πως για αρκετές ώρες υπήρχαν έντονες διαβουλεύσεις για το αν θα γίνει ρυμούλκηση του φλεγόμενου πλοίου και ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του. Στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση το Norman Atlantic να οδηγηθεί σε λιμάνι της Αλβανίας, καθώς η συγκεκριμένη χώρα ήταν η πιο κοντινή στον τόπο του ναυτικού δυστυχήματος. Από τους συνολικά 478 ανθρώπους που βρίσκονταν στο οχηματαγωγό, παραμένουν επάνω στο Norman Atlantic περίπου 280 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Μάχη με τον χρόνο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014, 23:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης