«Πριν από το Πάσχα ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 13:27
«Πριν από το Πάσχα ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης»
Πριν από το Πάσχα θα είναι έτοιμος ο δείκτης για το ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης από την Επιτροπή Ιδιωτικού Χρέους, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς στην ημερίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ με θέμα:«Υπερχρέωση: Ρύθμιση των χρεών και προστασία της στέγης - Η ευρωπαϊκή πρόκληση»

Επίσης, ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι ετοιμάζεται και ο κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος που θα αφορά τις καλές πρακτικές για τις σχέσεις τραπεζών και δανειοληπτών εκ παραλλήλου με τον θεσμό της διαμεσολάβησης, για τον οποίο 450 δικηγόροι έχουν εκπαιδευτεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουμε διαμορφώσει το πιο ολοκληρωμένο δίκτυο προστασίας υπερχρεωμένων πολιτών από ό,τι υπάρχει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σημείωσε ο κ. Σκορδάς.

Σε μήνυμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι άνω των 85.000 είναι οι αιτήσεις για υπαγωγή στη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

«Χρειάζονται νέα εργαλεία. Δεν είναι ανεκτό να διαιωνίζεται η αγωνία των πολιτών για το αν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία αλλά και να μην εκμεταλλεύονται τη νομοθεσία για την προστασία των αδύναμων πολιτών κάποιοι επιτήδειοι» σημειώνεται από το υπουργείο.

Η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ελένη Αλευρίτου είπε ότι η υπερχρέωση είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης και εκτίμησε ότι οι συνθήκες ωριμάζουν ώστε οι ευρωβουλευτές να εντάξουν την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης στη μελλοντική πολιτική της ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014, 13:41