Προθεσμία έλαβε ο Διώτης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 12:26
Προθεσμία έλαβε ο Διώτης
Προθεσμία να απολογηθεί αύριο λόγω κωλύματος του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης από τους ανακριτές Διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Σε λίγη ώρα ενώπιον των ανακριτών θα βρεθεί ο επίσης πρώην επικεφαλής του Σώματος Ιωάννης Καπελέρης. Οι δυο άνδρες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ. Ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται, επιπλέον, και με την κατηγορία της νόθευσης εγγράφου. Να σημειωθεί ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα , βρίσκεται στον Άρειο Πάγο.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα που «έδειξε» παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, η υπόθεση εκκρεμεί στο δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή του ή μη.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 12:31