Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν η 19χρονη και η μητέρα της που κατηγορούνται για τον φόνο του βρέφους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 12:49
Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν η 19χρονη και η μητέρα της που κατηγορούνται για τον φόνο του βρέφους
Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν η 19χρονη και η μητέρα της, οι οποίες κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Ωστόσο, από την πλευρά του συνηγόρου τους θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και σε συνέργεια για τη μητέρα της.

Παράλληλα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα, καθώς η υπεράσπιση επικαλείται την επιλόχειο κατάθλιψη της 19χρονης υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη υποστηρίζει πως «κατάλαβα την εγκυμοσύνη στον 7ο μήνα. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 23.30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι τον λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

Από τη μεριά της, η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει: «Βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και στην εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 12:49