Έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν, οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι εν λόγω κατηγορούμενοι εμφανίζονται σε βίντεο – ντοκουμέντα να περνούν χειροπέδες στον 33χρονο ακτιβιστή στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Οι ίδιοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις κατηγορούμενοι για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν το πρωί στον 23ο τακτικό ανακριτή έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους, ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν, ενώ ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, με τον δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφύγει.

Παράλληλα, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, όπως αναμενόταν, αιτήθηκε τη μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Η επόμενη κίνηση είναι πλέον στα χέρια του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση που απολογήθηκαν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης