Ανοίγει ο δρόμος για την έγκαιρη πληρωμή των κοινοτικών επιδοτήσεων 2009 – 2010 στους Έλληνες αγρότες, ύστερα από την εξαγγελία της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, ότι στις αρχές του 2010 θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, βάσει του οποίου θα ανατεθεί η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των γεωργών για τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η κ. Μπατζελή κάλεσε την ΠΑΣΕΓΕΣ για να υπογράψει εντός των επόμενων 10 ημερών τη σύμβαση που αφορά στην ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων της φετινής ενίσχυσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Μπατζελή διευκρίνισε ότι η υπογραφή της σύμβασης καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχετικό έργο και να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Εξάλλου, αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο οι πίνακες με τους δικαιούχους δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος ενιαίας ενίσχυσης για το 2008.

Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή, η ανάρτηση των δικαιούχων, οι οποίοι ανέρχονται σε 16.109, αποτελεί το πρώτο βήμα στη δημοσιοποίηση όλων των πράξεων που αφορούν σε δικαιούχους ή ωφελούμενους κοινοτικών ενισχύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομα, συμπλήρωσε, θα δημοσιοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ όλοι οι δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης για το 2008 καθώς και το ποσό της ενίσχυσης που έλαβε ο καθένας, γεγονός που θα συμβάλλει στη διαφανή και αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 16.109 δικαιούχοι έχουν πάρει 40.623 δικαιώματα, η αξία των οποίων ανέρχεται σε 20,3 εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης