Σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 30ής Νοεμβρίου ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά κάλεσε όλες τις κοινωνικές ομάδες της Λήμνου και της Λέσβου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου των δύο ακριτικών νησιών Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Μιλώντας την Πέμπτη στον FM 100, τόνισε πως «πρόκειται για ένα μέτρο που μας αφορά όλους -και όχι μόνο τις επιχειρήσεις-, αφού θα αυξηθεί το κόστος διαβίωσης κατά 7%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι την προσεχή εβδομάδα επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς των νησιών του βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους βουλευτές του νομού, κατά την οποία θα τους ζητηθεί να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα.

Ο κ. Μυρσινιάς σημείωσε, επίσης, ότι στο παρελθόν οι φορείς των νησιών, ερχόμενοι σε επαφή με πρώην υπουργούς και καταθέτοντας τα απαραίτητα στοιχεία, είχαν καταφέρει να αποτρέψουν την εφαρμογή της αύξησης του ΦΠΑ, και υπογράμμισε ότι αυτήν τη φορά η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε τα εν λόγω στοιχεία προς αποφυγή του μέτρου.

Τέλος, ανέφερε πως πρόκειται για θέμα πολιτικής βούλησης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα άρει την απόφασή της, εξασφαλίζοντας χρήματα από άλλες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης