«Όσο βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΑΣΘ θα εντείνονται σταδιακά και οι έλεγχοι των εισιτηρίων στα λεωφορεία», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, την Τετάρτη ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει και ο έλεγχος των εισιτηρίων. Το φαινόμενο της φοροδιαφυγής ανθεί τα τελευταία χρόνια. Τείνει να δημιουργηθεί μια κουλτούρα «δεν πληρώνω». Βεβαίως είναι κατανοητό ότι όταν το παρεχόμενο μεταφορικό έργο είναι κακής ποιότητας, δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις. Σταδιακά είναι ορατή η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών. Προχωράμε και σε αντίστοιχος ελέγχους με τους μηχανισμούς που υπάρχουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σκόδρας υπογράμμισε ότι σταδιακά θα βγουν και οι 70 ελεγκτές σημειώνοντας πως ήδη πραγματοποιούνται έλεγχοι εντός των αστικών.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται η εμπλοκή ιδιώτη στο κομμάτι του ελέγχου ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ υπογράμμισε πως όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι πριν από 5 χρόνια τα έσοδα του Οργανισμού ήταν άνω των 50 εκατομμυρίων σα αντίθεση με σήμερα που είναι κάτω των 30 εκατ. Ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συνάντηση με την κα Αντωνίου ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ ανέφερε ότι «μας γεμίζει αισιοδοξία και σιγουριά ότι υπάρχει ισχυρή βούληση από την κυβέρνηση να στηριχθεί ο ΟΑΣΘ».

Για μια εποικοδομητική συζήτηση έκανε λόγο από την πλευρά της, η Μαρία Αντωνίου. «Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα των συγκοινωνιών έτσι ώστε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης  να δουν την προσπάθεια που γίνεται από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου πι συγκοινωνίες να βελτιστοποιηθούν», τόνισε η ίδια.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από 317 λεωφορεία.

Στη συνάντηση έδωσε το «παρών» και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σπανός.

 

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης