Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Σημαντικές εξελίξεις για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 17:12
Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Σημαντικές εξελίξεις για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό
Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ως προς την επένδυση στο Ελληνικό, σημειώνει στην ανακοίνωσή της, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου.

«Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού και τις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η επένδυση.

Καταρχήν το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτή για το Ελληνικό.

Ακολούθησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον μη χαρακτηριστικό δασικής έκτασης στο ακίνητο, ένα θετικό αποτέλεσμα, εν πολλοίς αναμενόμενο για εμάς, λόγω των ισχυρών νομικών ερεισμάτων που είχαμε από τις δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί μη ύπαρξης δάσους στην έκταση του Ελληνικού. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έκβαση αυτής της υπόθεσης.

Ως προς το αρχαιολογικό θέμα, μετά τις χθεσινές αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου. Είναι εξίσου σημαντικό πλέον, οι αποφάσεις του ΚΑΣ να καθαρογραφούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης» καταλήγει η κ. Τσιτσογιαννοπούλου. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017, 17:53