Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη ο Γιώργος Πατούλης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 15:04
 Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη ο Γιώργος Πατούλης
Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την επόμενη πενταετία εξελέγη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επίσης, στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, του β΄ αντιπροέδρου ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά, και γενικός γραμματέας εκλέχθηκε ο Γιάννης Μουράτογλου, δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν προσήλθαν τα οκτώ μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα τρία μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης» καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει από τη διαδικασία.

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη και έπειτα από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ., προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.

Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του νέου προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε ήδη και το πρώτο σήμα, στη δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα, και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου».

«Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός - και άρα και τα οικονομικά των δήμων - οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: ΚΕΔΕ: Η κάλπη έδειξε... Πατούλη
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, 20:48

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014, 15:12