Προφυλακιστέα η 31χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα των παιδιών της

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 12:26
Προφυλακιστέα η 31χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα των παιδιών της

Τον δρόμο για τη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση πήρε η 31χρονη που την περασμένη Κυριακή κατηγορείται ότι δολοφόνησε με αιχμηρό αντικείμενο τον πρώην σύντροφό της έξω από το κέντρο αστέγων του Ηρακλείου.

Η ίδια στην απολογία της, σύμφωνα με τον συνήγορό της Κωνσταντίνο Κουτρουμπή, ισχυρίστηκε ότι τραυμάτισε με μικρό μαχαίρι τον 59χρονο πρώην σύντροφό της, αμυνόμενη στην επίθεσή του. Όπως δήλωσε ο κ. Κουτρουμπής, στην απολογία της είπε ότι ήταν μαζί με τον νυν σύντροφό της στη συνάντηση με το θύμα και ότι το μικρό μαχαίρι που είχε μαζί της το είχε για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι αρχικά έσκασε τα λάστιχα του αυτοκινήτου του θύματος και ότι αμέσως μετά, αφότου το αντιλήφθηκε ο ίδιος, την ακολούθησε και της επιτέθηκε για να τη χτυπήσει, με την ίδια να αντιστέκεται χτυπώντας τον με το μαχαίρι.

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου επικράτησε ένταση -τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο της κατηγορουμένης- από συγγενείς του 59χρονου.

Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του θύματος, από την πρώην σύζυγό του, μία 26χρονη και μία 21χρονη, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, υποστήριξαν ότι ο πατέρας τους, που είχε αναγνωρίσει τα τέσσερα παιδιά που είχε αποκτήσει με την 31χρονη πρώην σύντροφό του αλλά και ένα 13χρονο αγόρι που είχε η κατηγορούμενη από παλαιότερη σχέση της, προσπαθούσε να πάρει από το ίδρυμα όπου βρίσκονται τα ανήλικα παιδιά του ηλικίας 13, εννέα, έξι, τεσσάρων και τριών ετών. Τα δύο ενήλικα κορίτσια περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια τον πατέρα τους, ενώ είπαν ότι αγαπούσε τα παιδιά και πως ποτέ δεν είχε βίαιη συμπεριφορά. Σε ό,τι αφορά στη μοιραία συνάντηση του πατέρα τους με την 31χρονη, δήλωσαν ότι τον ενοχλούσε τηλεφωνικά, ζητώντας του τα κλειδιά ενός παλιού οχήματος για να εγκατασταθεί, καθώς, όπως υποστήριζε, την έδιωχναν από το μέρος όπου ζούσε ως άστεγη.

«Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας μας δολοφονήθηκε, γιατί η ίδια αμύνθηκε στην επίθεση που δέχτηκε. Όλο το σκηνικό το μαρτυρούν και οι κλήσεις που έγιναν, σημειώθηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά και ήταν προμελετημένο» δήλωσε η 21 ετών κόρη του θύματος, συμπληρώνοντας ότι μόνη της η 31χρονη δεν θα μπορούσε να επιτεθεί στον 59χρονο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μαζί της βρισκόταν και κάποιο άλλο άτομο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 12:33