Μετά τις απολογίες στον ανακριτή Πατρών, δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση της ληστείας, στο παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τρίτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 41χρονος και ο 50χρονος, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο 36χρονος. Ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι έκανε την κλοπή για να εξοικονομήσει χρήματα, επειδή βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ αρνήθηκε την πράξη της ληστείας, διότι όπως υποστήριξε, δεν άσκησε καμία σωματική βία, ούτε αφαίρεσε κινητό αντικείμενο από άλλο πρόσωπο. Παράλληλα, φέρεται να έχει αποκαλύψει τα στοιχεία ενός αλλοδαπού, τον οποίο υπέδειξε ως συνεργό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη συμμετοχή των δύο άλλων συλληφθέντων, του 50χρονου και του 36χρονου, ανέφερε ότι η συνδρομή του πρώτου περιορίζεται στο ότι τον συνόδευσε στη συνάντηση, όπου αποπειράθηκε να πουλήσει το κλεμμένο χρυσό δαχτυλίδι και πρόσθεσε ότι ο 50χρονος ήρθε μαζί με τον 36χρονο, τον οποίο όπως είπε δεν γνώριζε.

Επίσης κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 41χρονος είπε ότι δεν είχαν συστήσει μαζί με τους άλλους δύο κατηγορούμενους εγκληματική οργάνωση και συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά την σύλληψή του, παρέδωσε χωρίς την άσκηση καμιάς βίας τα αρχαία αντικείμενα, υποδεικνύοντας το σημείο που τα είχαν κρύψει, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Στη δική του απολογία ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη ληστεία και πρόσθεσε ότι το μόνο που έκανε ήταν να μεταφέρει τον 50χρονο στο σημείο συνάντησης για την αγοραπωλησία του δακτυλιδιού. Ακόμη ανέφερε ότι το μόνο που γνώριζε για την συνάντηση, ήταν πως θα γινόταν μία παράνομη συναλλαγή και τίποτα περισσότερο. Επίσης είπε ότι για την μεταφορά του 50χρονου θα έπαιρνε 400 ευρώ, τα οποία όπως συμπλήρωσε τα είχε ανάγκη, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δάκρυα χαράς για τον 36χρονο που αφέθηκε ελεύθερος

Με δάκρυα χαράς στα μάτια και επιφωνήματα η μητέρα, ο πατέρας, τα τέσσερα αδέλφια και άλλοι συγγενείς του 36χρονου άνεργου δέχτηκαν την απόφαση της Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μόλις ο 36χρονος βγήκε από την πόρτα του γραφείου της Ανακρίτριας μαζί με τους συνηγόρους τους, σφίγγοντας τη γροθιά του, οι συγγενείς του, που περίμεναν υπομονετικά από το πρωί, τον πήραν αγκαλιά και όλοι μαζί ξέσπασαν σε κλάματα και επιφωνήματα.

Η μητέρα του, όπως τόνισε στις δηλώσεις της, δεν πιστεύει από την αρχή πως ο γιος της έχει εμπλοκή στην όλη υπόθεση, απλά προσπάθησαν να τον εμπλέξουν. Μάλιστα από νωρίς έλεγε, «μακάρι το παιδί μου να βγει για να πάει και στα δύο μικρά παιδιά του που τον περιμένουν».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή βίντεο και φωτό: patrastimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης