Ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή βρέθηκαν οι δύο Ρώσοι δουλέμποροι, που συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη μεταξύ Ανάφης και Αστυπάλαιας. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη των δικαστών.

Οι δύο Ρώσοι μετέφεραν με το σκάφος τους 72 μετανάστες, ανάμεσα τους και ένα νεογέννητο μωράκι, όταν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, το Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος έλαβε το σήμα SOS που είχαν εκπέμψει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξαν και οι δύο κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, ταξίδευαν με το ιστιοφόρο, κάνοντας βόλτα σε διάφορα ελληνικά νησιά.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους συμμετείχε ναυαγοσωστικό και περιπολικό του Λιμενικού, αεροσκάφος της FRONTEX, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αλιευτικό.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα των λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου εξακολουθούν να φιλοξενούνται οι 72 μετανάστες, εκ των οποίων οι 25 φέρονται να έχουν ζητήσει άσυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να καθοριστεί η τύχη τους.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασισθεί, αν κάποιοι από αυτούς αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής και θα προωθηθούν σε κάποιο κέντρο κράτησης και κάποιο άλλοι θα παραμείνουν στο νησί.

Πηγή: Cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης