Στον ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα ο 28χρονος και ο 23χρονος που κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του ΟΔΔΥ.

Ο 28χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος , σε αντίθεση με τον φερόμενο ως συνεργό του που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Οι δύο νεαροί, που ανήκουν ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι, κάτω από ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την απολογία του στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ισχυριζόμενος πως την ώρα της ληστείας βρισκόταν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, πουλώντας καφέδες σε κυλικείο.

Μάλιστα, οι συνήγοροί του προσκόμισαν υπεύθυνες δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, που υποστηρίζουν ότι βρισκόταν εκεί την επίμαχη ώρα, ενώ ενώπιον του ανακριτή κατέθεσε επίκουρος καθηγήτρια, που επιβεβαίωσε την παρουσία του στους χώρους του Πολυτεχνείου.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως, ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, ο έτερος κατηγορούμενος, μετά την «τυπική» απολογία που έδωσε στον ίδιο ανακριτή, πήρε το δρόμο προς τη φυλακή. Ο 23χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κατά τη σύλληψή του ένα όπλο, μία χειροβομβίδα και η «λεία» από τη ληστεία, ύψους 36.000 ευρώ, αρνήθηκε να απολογηθεί.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια νεαροί, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατηγορούμενους. Μετά τη διαδικασία αποχώρησαν ειρηνικά από την περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης