Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή για θέματα διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, ο Κύπριος πρώην υπουργός εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης που κατηγορείται για εμπλοκή στην διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στην πολύωρη απολογία του, ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ζήτησε την κατά την παράσταση εξέταση του, με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλο που τον έχει κατονομάσει, ως έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Μιχαηλίδης παραδέχτηκε για πρώτη φόρα ωστόσο ότι γνώριζε τον καταζητούμενο επιχειρηματία, Αλτ Ζαϊάντ Φουλάντ, από τον οποίο προερχόταν το έμβασμα των 5,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, σε λογαριασμό του γιου του Μιχάλη, στον οποίο και είναι ο ίδιος συνδικαιούχος.

Υποστήριξε ότι από το 1990 ήταν πελάτης του δικηγορικού γραφείου που έχει μαζί με τον γιο του, Μιχάλη στη Κύπρο και εκ τότε διατηρούν φιλικές σχέσεις. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση για το λόγο που έφτασε το ποσό αυτό στον επίμαχο λογαριασμό και τι συναλλαγές αφορούσε.

Παράπεμψε για όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, στον γιο του, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών στη χώρα μας. Αρνήθηκε πάντως ότι ήταν αυτός που μετέφερε χρήματα με βαλίτσα στον Άκη Τσοχατζόπουλο και δη τα 80 εκατομμύρια δραχμές που προορίζονταν για τον πρώην υπουργό, όπως έχει υποστηρίξει ο Νίκος Ζήγρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε πάντως πως τον είχε δει 4-5 φορές σε συναντήσεις του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Στον Ντίνο Μιχαηλίδη αποδίδει μάλιστα το σύνολο της μίζας που φαίνεται να δόθηκε για τα ΤΟΡ-M1 που υπολογίζεται ότι φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης