Προφυλακίστηκαν για τον Επαναστατικό Αγώνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, 16:48
Προφυλακίστηκαν για τον Επαναστατικό Αγώνα
«Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση» φώναξε βγαίνοντας, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, από το γραφείο της 5ης τακτικής ανακρίτριας, η Πόλα Ρούπα.

Τόσο η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, όσο και η 25χρονη συγκατηγορούμενη δέχτηκαν τη συμμετοχή τους στη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και αρνήθηκαν να απολογηθούν.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενες κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Η εισαγγελία έδωσε άδεια επικοινωνίας

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δημοσιεύματα για την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλα Ρούπα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επισημάινει «πως η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με τα ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση.

«Η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του περί τις 3 η ώρα της 5ης Ιανουαρίου 2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων» αναφέρει η εισαγγελία και συνεχίζει: «Έχει υποβληθεί από τη μητέρα και αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι έχει χορηγηθεί άδεια στη γιαγιά και τη θεία του 6χρονου να επικοινωνούν μαζί του και τέλος τονίζει ότι ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017, 17:33