Προφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την απολογία του στον 3ο τακτικο ανακριτή, ο 25χρονος Ρουμάνος Στεφάν Ματασαρεάνου για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικο γραφείο, ο κατηγορούμενος δήλωσε: «Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα. Τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο».

«Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό», φέρεται να ειπε δακρυσμένος στην απολογία τουΑπολογούμενος υποστήριξε πως είχε με το συγγραφέα μια σχέση στενής φιλίας και εμπιστοσύνης, γνώριζε μάλιστα και τη σύζυγο του θύματος, όπως είπε. «Ήταν ευεργέτης μου», ισχυρίστηκε, αναφερόμενος στον Μένη Κουμανταρέα ο 25χρονος Ρουμάνος, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ληστείας, υποστηρίζοντας ότι δεν συμμετείχε ούτε στη δολοφονία ούτε στην αφαίρεση των πραγμάτων από το σπίτι.

«Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό», φέρεται να είπε δακρυσμένος στην απολογία του, εξηγώντας πως ο Μ. Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το επίμαχο βράδυ, εμφανίζεται να είπε πως είχε πάει με τον συγκατηγορούμενό του, στο σπιτι του συγγραφέα, προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει.

Ο Στεφάν Ματασαρεάνου δέχεται -κατά τις ίδιες πηγές- ότι ήταν στο διαμέρισμα, αλλά και ότι δεν γνώριζε εάν ο Μ. Κουμανταρέας είχε χρήματα, πόσο μάλλον ότι ειχε μετρητα από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.

Γνώριζε τον Μ. Κουμανταρέα από τα 19 του χρόνια, όπως εμφανίζεται να ισχυρίστηκε στη απολογία του, εξηγώντας ότι «τον λάτρευε, είχαν σχέση εμπιστοσύνης», ενώ γνώριζε και τη σύζυγο του Κουμανταρέα.

Κατά διαστήματα, μάλιστα, ανέφερε ότι βοηθούσε το ζεύγος Κουμανταρέα σε διάφορες εργασίες, όπως μετακόμιση και επισκευές.

Το πρωί παραδόθηκε και ο 29χρονος Kosmin Gaitan τον τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές καθώς φέρεται να δολοφόνησε, μαζί με τον Στεφάν, τον γνωστό συγγραφέα. Ο 29χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης