Σε εξέλιξη είναι οι απολογίες των 21 κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί 11, από τους οποίους ένας κρίθηκε προφυλακιστέος και 8 αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο τελευταίοι βρίσκονται στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις πήραν νέα προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας 39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται κομβικός ο ρόλος του, καθώς ερχόταν σε επικοινωνία με Κινέζους χονδρέμπορους ρούχων στην Τουρκία και αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν με το μαύρο χρήμα από την εξαγωγή χρυσού και στη συνέχεια, έδινε σε ευρω τα αντίστοιχα χρηματα στο κύκλωμα. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους είναι και ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΥΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Γιάννη Ψιλογιαννη, “αποδείχτηκε ότι δεν έχει συμμετοχή στη συλλογική δράση”.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο Τούρκος κατηγορούμενος αναφερόμενος στον Ριχάρδο επισημαίνει: “Οι εις βάρος μου υπανιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβιών ειναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης