Πρόγνωση καιρού της εβδομάδας

Πρόγνωση καιρού της εβδομάδας
Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιμένουμε τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου. Το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στη Βόρεια Κρήτη να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρές, αναμένουμε στα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά και τα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τετάρτη:

Νεφώσεις με βροχές αναμένουμε στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, την Τετάρτη, αλλά και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη:

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας, αναμένουμε την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο:

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο, 24 και 25 Ιανουαρίου

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μ3 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο βόρειων διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, 00:10