Με 6 εκατ. ευρώ ταξιδεύει στον κόσμο το ελληνικό ελαιόλαδο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 14:23
Με 6 εκατ. ευρώ ταξιδεύει στον κόσμο το ελληνικό ελαιόλαδο
Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 5.922.129,14 ευρώ για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας και Νορβηγίας, πρόκειται να «τρέξει» μετά τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ΣΕΒΙΤΕΛ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια του «Προγράμματος Ενεργειών Ενημέρωσης και Προώθησης Ευρωπαϊκών Ελαιολάδων σε τρίτες εκτός ΕΕ χώρες - Great Olive Oil».

Ήδη η πρώτη ετήσια φάση του συγχρηματοδοτούμενου κατά 50% από την ΕΕ προγράμματος έχει υλοποιηθεί.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο. Στοχεύουμε στην είσοδο του τυποποιημένου ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, επισημαίνοντας πως «πρέπει να σταματήσουμε να το εξάγουμε χύμα. Μόνο το τυποποιημένο αποκτά ταυτότητα και μπορεί να καθιερωθεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις τρίτες χώρες».


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια προηγούμενου, συνολικού προϋπολογισμού 5.922.129,14 ευρώ για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας και Νορβηγίας, πρόκειται να «τρέξει» μετά τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ΣΕΒΙΤΕΛ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 14:23