Πρόγραμμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Ν. Κυκλάδων τις Κυριακές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 10:16
Πρόγραμμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Ν. Κυκλάδων τις Κυριακές
Για τα νησιά Σύρο, Νάξο, Άνδρο, Αντίπαρο, Σίκινο, Αμοργό, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φολέγανδρο και Κίμωλο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για το διάστημα από 1η Απριλίου έως τέλος Οκτωβρίου.

Για την Πάρο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από 16 Μαρτίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου και για Μύκονο, Σαντορίνη, Τζια, Σέριφο Ανάφη, Κύθνο, Θηρασία και Ίο, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Για τα νησιά Τήνο, Μήλο και Σίφνο δεν επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων άλλες Κυριακές εκτός από αυτές που ορίζει ο νόμος.

Αυτά προβλέπονται στην απόφαση του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορά στην προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του Νομού Κυκλάδων τις Κυριακές, την οποία έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ορισμένες Κυριακές του έτους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Κυριακή των Βαΐων, οι δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και η τελευταία Κυριακή κάθε έτους καθώς και οι τέσσερις Κυριακές των εκπτωτικών περιόδων, ενώ οι τουριστικές περιοχές εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν αυτές.

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την αξιολόγηση κυκλαδίτικων προϊόντων που θα προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine.

Στο μεταξύ, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι δίνεται παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης κυκλαδίτικων προϊόντων στο δίκτυο Aegean Cuisine. Με δεδομένο ότι η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, η νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αιτήσεων και την παραλαβή των δειγμάτων ορίζεται η Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.

Διευκρινίζεται ότι προϊόντα που εντάχθηκαν στον Α' και τον Β' κύκλο δεν χρειάζεται να αποσταλούν εκ νέου για αξιολόγηση, παρά μόνο εάν έχει αλλάξει η σύστασή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 10:19