Με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού θορύβου είχε σήμερα συνεργασία ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Βασίλειο Δαλαμάγκα και την ανάδοχο ομάδα του έργου: «Στρατηγική Χαρτογράφηση Θορύβου στην Πολεοδομική Ενότητα Ηρακλείου».

Τα σχέδια δράσης που θα αναπτυχθούν θα αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβαλλοντικού θορύβου στην πόλη του Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγραφή του θορύβου για την μελέτη ξεκινά από σήμερα και θα γίνεται από 6 αυτοκινούμενα συστήματα ειδικά εξοπλισμένα για την αποτύπωση του θορύβου τα οποία θα κινούνται στην πολεοδομική ενότητα του Ηρακλείου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική μελέτη τα αποτελέσματα της οποία θα παρουσιαστούν σε 4 μήνες από σήμερα.

Στόχος είναι πρόληψη και ο περιορισμός του περιβαλλοντικού θορύβου όπου χρειάζεται και ιδίως όπου τα επίπεδα έκθεσης του πληθυσμού σε αυτό μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων αλλά και στη διαφύλαξη της ποιότητα του ακουστικού περιβάλλοντος όπου αυτή είναι καλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης