Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, διαβεβαίωσε χθες τους μηλοπαραγωγούς της Καστοριάς ότι το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σύντομα στην καταβολή των αποζημιώσεων για την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους το 2009.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παραγωγοί δήλωσαν ανακουφισμένοι, ωστόσο προειδοποίησαν ότι η μελλοντική στάση τους θα εξαρτηθεί από το ύψος της αποζημίωσης που θα τους καταβληθεί. Στη χθεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας τους με την ηγεσία του υπουργείου δεν διευκρινίστηκε το ακριβές ποσό που θα λάβουν, ωστόσο σήμερα αναμένεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, Νίκος Βαενάς, τόνισε, μεταξύ άλλων: «από το τελικό το ύψος των αποζημιώσεων που θα ανακοινωθεί θα καθοριστεί και η στάση των μηλοπαραγωγών.

Παράλληλα, ο κ. Βαενάς, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι με την απόφαση του υπουργείου, οι μηλοπαραγωγοί θα προβούν σε «δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης της Δευτέρας, 26 Ιουλίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης