Προειδοποιητική 24ωρη απεργία από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
Σήμερα, Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) καλεί τους ηθοποιούς σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, διεκδικώντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΕΗ:

«Εμείς οι Έλληνες ηθοποιοί, ένας κλάδος με ποσοστά ανεργίας που σήμερα φτάνουν το 92%, κάνουμε ένα εποχιακό επάγγελμα που μπορεί να μας καλύπτει ίσως μόνο ένα τρίμηνο το χρόνο, συχνά με απλήρωτες πρόβες και ελλιπή ασφαλιστική κάλυψη.

Εμείς οι Έλληνες ηθοποιοί, πολίτες της μοναδικής χώρας στην Ευρώπη που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, βλέπουμε τη σύμβασή μας με την Πανελλήνια Ένωση Ελευθέρου Θεάτρου να λήγει στο τέλος του χρόνου. Και προσπαθώντας να την ανανεώσουμε με τρόπο που να εξασφαλίζει την αξιοπρέπειά μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις εξευτελιστικές αντιπροτάσεις των εργοδοτών.

Έτσι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καλεί τους ηθοποιούς σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Παρασκευή 28/12, σε όλα τα ιδιωτικά και δημοτικά θέατρα. Λυπούμαστε αν αναστατώνουμε το θεατρόφιλο κοινό, αλλά μόνο επιτυγχάνοντας αξιοπρεπείς όρους εργασίας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα της τέχνης μας
», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
Κάνιγγος 33, Αθήνα
Επικοινωνία: τηλ.: 2103833742 και 2103817369, fax: 210.3808651, e-mail: support@sei.gr, ιστοσελίδα: www.sei.gr.

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 08:16