Πρώιμη χασισοφυτεία εκατοντάδων δενδρυλλίων ετοίμαζαν δύο κάτοικοι του Ταϋγέτου, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για αδικήματα ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ανακάλυψαν χασισοφυτεία με 355 δενδρύλλια, των οποίων η μεταφύτευση στο έδαφος είχε ήδη ξεκινήσει.

Χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Από τον ανακριτή Καλαμάτας ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε ξεκινήσει η μεταφύτευση

Ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, στην αγροτοδασική περιοχή «Τεμπρίτσα», η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Αλαγονία και την Αρτεμισία, εντόπισαν τον 40χρονο και τον 50χρονο.
Ακολούθως, έκαναν έρευνα σε αγρόκτημα του 40χρονου στην περιοχή και εκεί ανακάλυψαν τη χασισοφυτεία.

Ο χώρος που θα αναπτυσσόταν η χασισοφυτεία, είχε εκχερσωθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα σε 7 αναβαθμίδες. Εκεί οι αστυνομικοί μέτρησαν συνολικά 355 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους από 5 έως 90 εκατοστά. Τα μικρότερα ήταν φυτεμένα σε πλαστικές γλάστρες και τελάρα, ενώ τα μεγαλύτερα είχαν ήδη μεταφυτευθεί στο έδαφος.

Στο υψηλότερο σημείο της φυτείας βρέθηκε να έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδια δεξαμενή, η οποία γέμιζε με βρόχινο νερό. Στη συνέχεια είχε αναπτυχθεί δίκτυο με πλαστικούς σωλήνες, ώστε με φυσική ροή να ποτίζονται τα δενδρύλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλεμμένο όπλο

Εντός της χασισοφυτείας οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν και ένα αυτοσχέδιο παράπηγμα μέσα στο οποίο βρήκαν κάνναβη, συνολικού βάρους 177,9 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης, βάρους 308 γραμμαρίων.

Επίσης, στο παράπηγμα βρήκαν και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε ο 40χρονος και το οποίο, όπως προέκυψε, ήταν κλεμμένο από σπίτι στο Πήδημα το διάστημα από 7-27 Νοεμβρίου του 2015. Ακόμα, ένα σουγιά, με μήκος λάμας 10 εκατοστών, και καλλιεργητικό εξοπλισμό.

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους και σε διαμέρισμα που διατηρούσαν από κοινού στην Καλαμάτα οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη βάρους 5,4 γραμμαρίων.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί και παλιότερα για καλλιέργεια 11 δενδρυλλίων κάνναβης και είχε καταδικασθεί το 2012, ενώ το 2001 για υπόθεση ναρκωτικών είχε καταδικασθεί και ο 50χρονος.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης