«Λυπούμαστε, αλλά ο προϊστάμενος απουσιάζει…» Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε από τη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας, επί της οδού Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη, μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όταν απευθύνθηκε εκεί, για να πάρει τις πινακίδες του οχήματός του.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκονταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και το συνεργείο του, όχημα του οποίου πάρκαρε επί της Λεωφόρου Νίκης, ακριβώς γιατί ο πλησιέστερος δρόμος στο σημείο όπου γίνονταν τα γυρίσματα ήταν κλειστός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 15:30 το απόγευμα κόπηκε από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας μια κλήση για παράνομη στάθμευση. Σαν να μην έφτανε, όμως αυτό, είχαν ξηλώσει και τις πινακίδες… ( τη στιγμή που εκατοντάδες αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα επί της Λεωφόρου Νίκης. Άραγε, να έπαιξε κάποιο ρόλο το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έφερε αθηναϊκές πινακίδες…;).

Ένα τέταρτο αργότερα, όταν τα μέλη του συνεργείου διαπίστωσαν ότι οι πινακίδες είχαν αφαιρεθεί από το όχημα και καθώς αυτό αποτελεί βασικό εργαλείο για τη δουλειά τους, πήγαν ως νομοταγείς πολίτες στο πλησιέστερο ταχυδρομείο και πλήρωσαν το χρηματικό αντίτιμο.

Με την απόδειξη της πληρωμής ανά χείρας, απευθύνθηκαν στη συνέχεια στη Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να παραλάβουν τις πινακίδες, εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκαν να παρκάρουν παράνομα για περίπου 1 ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι «εν απουσία του προϊσταμένου της υπηρεσίας, δεν μπορεί να πάρει κανείς την ευθύνη επιστροφής πινακίδων».

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι του συνεργείου μερίμνησαν άμεσα, η απάντηση όχι μόνο ήταν αρνητική, με την αιτιολογία ότι ο προϊστάμενος έλειπε, αλλά -ούτε λίγο ούτε πολύ- τους είπαν ότι λόγω της σημερινής τους απεργίας ο υπεύθυνος αναμένεται να επιστρέψει στο πόστο του από την Πέμπτη…

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του συνεργείου κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χωρίς πινακίδες, ρισκάροντας την επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης