Προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί κατά του τελούντος σε αργία δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, για αντιποίηση αρχής, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Τη μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Αποστολάκης, στρεφόμενος και κατά του εκτελούντος χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, καθώς και κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, εφόσον αποδειχθεί εις βάρος του τελούντος σε αργία δημάρχου, επισύρει καταδίκη σε βαθμό πλημμελήματος, βάσει του Ποινικού Κώδικα, άρθρο 195.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Αποστολάκης έχει μηνύσει τους Αχιλλέα Μπέο, Θανάση Θεοδώρου αντιδήμαρχο Τουρισμού, που αντικατέστησε τον πρώην δήμαρχο, και Γιώργο Μουλά, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, «καθώς και κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο» και ζητεί την ποινική τους τιμωρία. Μάλιστα, η μηνυτήρια αναφορά έρχεται μετά την καταγγελία κατά Μπέου για αντιποίηση αρχής από πολίτη στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο τελών σε αργία δήμαρχος, με βάση τα καταγγελλόμενα, συνεχίζει και ασκεί εξουσία δημάρχου, παρότι είναι σε αργία. Απλώς δεν υπογράφει τις επίσημες αποφάσεις. Σημειώνεται ότι η διαπιστωτική πράξη με την οποία τέθηκε σε αργία, αφού παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, είχε υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ηλία Τσέλιγκα, στις 2 Δεκεμβρίου 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μήνυση γίνεται επίκληση γεγονότων στο δημοτικό συμβούλιο, δηλώσεων των κ.κ. Μπέου, Θεοδώρου, Μουλά, αλλά και δημοτικών συμβούλων, τόσο στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποστηρίζεται ότι «μέχρι σήμερα, παρά την πράξη αργίας, ο κ. Μπέος βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του δημάρχου, οδηγεί το δημαρχιακό αυτοκίνητο, παρευρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις που καλείται ο δήμαρχος Βόλου, αποστέλλει ο ίδιος προσκλήσεις και υπογράφει ως δήμαρχος Βόλου, κάνει συναντήσεις στο δημαρχιακό κατάστημα, καλεί υπαλλήλους του Δήμου και τους δίνει εντολές, ζητεί και λαμβάνει εισηγήσεις υπηρεσιακών στελεχών, παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια και λαμβάνει τον λόγο για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σε όλες τις συνεντεύξεις του παρουσιάζεται ως ο ασκών τα πραγματικά καθήκοντα του δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν εντολές και δίνουν αναφορές στον ίδιο και γενικά ασκεί όλες εκείνες τις πράξεις που ανάγονται στην άσκηση καθηκόντων ενός δημάρχου. Η τακτική δε αυτή είναι πασιφανής, δηλωμένη από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και εκφράζεται με κάθε ευκαιρία σε κάθε δημόσια δήλωσή τους. Παράλληλα αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση σε όλους τους πολίτες, ότι ο κ. Μπέος εξακολουθεί και ασκεί τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, καλούνται και καταθέτουν στον πταισματοδίκη που έχει οριστεί δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου.

e-thessalia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης