Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί διαπλοκής στη ΔΕΘ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 16:32
Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί διαπλοκής στη ΔΕΘ
Προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών περί διαφθοράς και διαπλοκής στο εσωτερικό της ΔΕΘ ΑΕ, που διατύπωσε χθες ο αποπεμφθείς πρόεδρος της εταιρίας, Γιάννης Κωνσταντίνου, διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Μαρία Τιντικάκη.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, σε σχέση με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Κωνσταντίνου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την αποπομπή του από την προεδρία της ΔΕΘ ΑΕ.

Οι καταγγελίες διατυπώθηκαν χθες, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης να ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του κ.Κωνσταντίνου, όσο και του εκτελεστικού μέλους της διοίκησης, Κωνσταντίνου Μαυράκη, με το αιτιολογικό της πολύμηνης μεταξύ τους δημόσιας αντιπαράθεσης.

Ο κ. Κωνσταντίνου κατήγγειλε διαπλοκή στον διαγωνισμό, προϋπολογισμού 1,14 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» εδώ και λίγους μήνες, με αντικείμενο την πρόσληψη συμβούλου για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Όπως υποστήριξε, σε μία από τις υποψήφιες εταιρίες, προσελήφθη με σύμβαση αορίστου χρόνου συγγενικό πρόσωπο του κ.Μαυράκη. Κατήγγειλε επίσης, την "παράνομη" -όπως ισχυρίστηκε- αύξηση του μισθού του κ.Μαυράκη κατά 1.700 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ.Μαυράκης έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή αμέσως μετά το Πάσχα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 18:18