Στην τελική φάση επεξεργασίας του ΑΣΕΠ βρίσκεται η προκήρυξη για 27.948 άνεργους πτυχιούχους και αποφοίτους λυκείου. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια και προβλέπεται να καλύψουν ανάγκες σε δήμους, δικαστήρια, ασφαλιστικά ταμεία και αλλού, ενώ η σύμβαση θα έχει διάρκεια πέντε μηνών.

Ειδικότερα, οι θέσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής: ΠΕ 8.687, ΤΕ 9.334, ΔΕ 9.843 και ΥΕ 444. Το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων (11.960) αναμένεται να καλύψει τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας, ενώ 4.829 θέσεις θα απορροφήσουν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ιονίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και 1.429 θα κατανεμηθούν σε Στερεά Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο. Προϋπόθεση για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση είναι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θέσεις θα αφορούν σε ειδικότητες Διοικητικών και Οικονομικών, Κοινωνιολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών, Πληροφορικής και δικτύων, Επαγγελμάτων Υγείας, Χημικών-Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων, Αρχιτεκτόνων-Πολιτικών Μηχανικών, Διοικητικού Λογιστικού, Γιατρών, Νοσηλευτών, Εποπτών Υγείας, Ψυχολόγων, Εργοθεραπευτών, Γραφιστών, Βρεφονηπιοκόμων, Βρεφοκόμων, Γεωπόνων, Γενικών Καθηκόντων κ.ά.

Μόλις ολοκληρωθεί η πρόσληψη των περίπου 28.000 ανέργων, θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για 7.300 θέσεις σε σχολεία και στην ειδική αγωγή.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/ Έθνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης