Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οδό Χαλκοκονδύλη 9, τη νύχτα της Τετάρτης. Με τηλεφώνημα που έγινε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβε η Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός-που αποτελείτο από 4 γκαζάκια και ένα μπιτόνι βενζίνη-εξερράγη στις 10:20 το βράδυ και είχε τοποθετηθεί έξω από την πόρτα του γραφείου του πολιτικού, που βρίσκεται στον 5ο όροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, ενώ έξω από το γραφείο δεν υπήρχε φρουρός.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Την Πέμπτη η οργάνωση απέστειλε προκήρυξη όπου αναφέρει τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε την επίθεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκαινιάσαμε τα νέα κατασταλτικά μέτρα τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό στα πολιτικά γραφεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενός χαρακτηριστικού εκπροσώπου της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, η οποία θωρακίζεται απένατι στις επερχόμενες εξεγέρσεις με μέτρα αντάξια του Γ΄ Ράιχ.

Τα χημικά, οι ξυλοδαρμοί οι εκατοντάδες συλλήψεις και οι δεκάδες προφυλακίσεις δεν κατάφεραν να ανακόψουν το μεγαλειώδες ξέσπασμα της κοινωνικής και ταξικής οργής,τα ην εξέγερση του Δεκέμβρη. Τα νέα μέτρα θα έχουν την ίδια τύχη. Το  καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής θα τρίξει και πάλι συθέμελα.

    Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων της εξέγερσης. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Γ.Δημητράκη που δέχτηκε ύπουλη επίθεση από 3 παρακρατικούς ρουφιάνους στην φυλακή. Τέλος αφιερώνουμε την επίθεση μας στην μνήμη της αγωνίστριας κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη  η οποία βρέθηκε νεκρή κατά την διάρκεια της μεταγωγής της, δεμένη πισθάγκωνα.

Ο αγώνας συνεχίζεται    

 Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση”    

(Πρώτη καταχώρηση: 18 Μαρτίου, 23:03)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης