Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός είναι «ανεπιθύμητος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων ατόμων που φώναζαν συνθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον προπηλάκισαν ενώ κάποιοι του πέταξαν καφέδες. Συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη αναφέρουν, ότι ο ίδιος επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».

(Η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου)

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επικοινωνία με το zougla.gr ανέφεραν ότι ουδέποτε χτύπησαν τον υπουργό. «Από προχθές είχαμε ενημερώσει τον κ. υπουργό Υγείας πως, από τη στιγμή που κλείνει νοσοκομειακά ιδρύματα, είναι ένα πρόσωπο ανεπιθύμητο στο νοσοκομείο μας και δεν θέλουμε να έρθει». «Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Γεωργιάδης ήρθε και μάλιστα με συνοδεία δύο διμοιριών των ΜΑΤ»…

Ο Μιχάλης Ρίζος, γ.γ. του Σωματείου των Εργαζομένων μιλά στο zougla.gr

O Διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Λαμπίρης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι εκείνη των ώρα βρισκόταν στο αμφιθέατρο του «Αττικόν» και δεν είδε τα επεισόδια. Όσον αφορά στην παρουσία των ΜΑΤ ξεκαθάρισε πως ούτε το νοσοκομείο του ειδοποίησε αλλά ούτε και ο κ. Γεωργιάδης.

O Διοικητής του Αττικόν μιλά στο zougla.gr


(Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν στο zougla.gr ότι τα ΜΑΤ είχαν λάβει θέση από νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο)

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου (κατά πληροφορίες 2 διμοιρίες των ΜΑΤ), προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες του για το επεισόδιο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Με χτύπησαν στο πρόσωπο

Ο υπουργός Υγείας σε παρέμβασή του στο «Βήμα fm» τόνισε πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές του πέταξαν νερό και πως τον χτύπησαν, ενώ υποστήριξε πως πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβεται συγκεκριμένος πολιτικός χώρος.

«Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος. Με χτύπησαν στο πρόσωπο. Ούτε στην Αφρική δεν χρησιμοποιούν βία κατά του υπουργού», ανέφερε ο υπουργός.

Ωστόσο, όπως είπε, οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, είναι η έκφραση της βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη – παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.

Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλλαν στο νοσοκομείο.

Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.

Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.

Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης