Πορεία διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Καλαμάτας, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν χθες το βράδυ κάτοικοι των χωριών της Βέργας και της Μαντίνειας, διαμαρτυρόμενοι διότι με το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) η παραλιακή ζώνη χαρακτηρίζεται ημιορεινή και απαγορεύεται η οικοδόμηση.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και αποδοκίμασαν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, και δημοτικούς συμβούλους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά τεταμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι των παραλιακών χωριών που γειτνιάζουν με την Καλαμάτα και παρουσιάζουν, κυρίως η Βέργα, τεράστια ανάπτυξη, ζητούν να διατηρηθούν οι διατάξεις του ΠΔ του 1985, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να οικοδομούνται 200 τ.μ. στα τέσσερα στρέμματα. Στο νέο ΓΠΣ, η παραλία της Βέργας χαρακτηρίζεται ημιορεινή ζώνη, και έτσι μόνο στάβλοι μπορούν, πλέον, να οικοδομηθούν εκεί, γι αυτό και τα συνθήματα των κατοίκων ήταν «όχι βοσκοτόπια στο κέντρο της Βέργας».

Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από έντονη συζήτηση, αποφάσισε να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το νέο προς αναθεώρηση ΓΠΣ, στις 17 Μαρτίου και στην συνέχεια να ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος περιμένει την τελική θέση του Δήμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στείλει στο Δήμο εδώ και αρκετό καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης