Προπηλακισμούς καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 21:15
Προπηλακισμούς καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά
Σε κλίμα προπαγάνδας, ύβρεων και προπηλακισμών επί 3 ολόκληρες μέρες καταγγέλλουν ότι βρίσκεται το 98% των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά (2.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) και 1,700 συναλλασσόμενοι εργάτες.

Όπως καταγγέλλουν σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, την Βουλή, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τονΥπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, παρεμποδίσθηκαν να εργαστούν παρά την θέλησή τους από μία μικρή μερίδα εργαζομένων μελών του σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π με την «ευγενή» συνδρομή μελών του Π.Α.ΜΕ.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Τονίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι έσχατο μέσο για την διεκδίκηση νόμιμων όμως αιτημάτων, δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός και μάλιστα στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν σκέπτονται ούτε το μεροκάματο των οικογενειών των εργαζομένων, ούτε τις απώλειες πολλών άλλων επαγγελμάτων που στηρίζονται στη λειτουργία του λιμανιού, ούτε και των εταιρειών εργοδοτών τους. Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί για να καταστήσουμε τον Πειραιά το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου. Δυστυχώς, όμως, αυτή η προσπάθειά μας δυναμιτίζεται από μερικές δεκάδες ανθρώπων που μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον και επιδιώξεις δεν υπολογίζουν τίποτε άλλο.

Στην 3ήμερη απεργία τα όργανα της Πολιτείας έδειξαν παντελή αδιαφορία για την τήρηση της νομιμότητας (ανοιχτοί δημόσιοι δρόμοι), και κυρίως για την προστασία στο δικαίωμα της εργασίας. Όμως, αυτή τη φορά η Πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέμβει ώστε να διασφαλίσει την ομαλή ροή των 3,700 εργαζομένων και συναλλασσόμενων που θέλουν να εργαστούν, διαφορετικά καταλύεται η έννοια του ευνομούμενου κράτους. Θεωρούμε ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και η νομιμότητα προς όφελος όλων και κυρίως του Ελληνικού Δημοσίου που μέχρι σήμερα από τη δραστηριότητα στο λιμάνι (είτε άμεσα, είτε έμμεσα) έχει εισπράξει άνω του 1 δις Ευρώ εξαιρουμένων των επενδύσεων.»

Την επιστολή υπογράφουν οι εργαζόμενοι των εταιρειών: ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Α.Ε., DPORT SERVICES & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (47 ΜΕΛΗ – ΕΤΑΙΡΙΕΣ), ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ (200 ΜΕΛΗ – ΕΤΑΙΡΙΕΣ), και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (65 ΜΕΛΗ – ΕΤΑΙΡΙΕΣ)

Πηγή EleftherosTypos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 21:17