«Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας αρκεί να τα υποστηρίξουμε σωστά», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Κουτσούκος, μιλώντας στην εφημερίδα ΑγροΤύπος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι η ανασύνθεση και η οργάνωση του κλάδου καθώς και δημιουργία ενός φορέα που θα διαμορφώνει την πολιτική στα βιολογικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ τις 14 θέσεις και προτάσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδος, που κατέθεσαν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρουσίασε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρός της κ. Μπάμπης Τσοκανής. «Έχουμε μια σκέψη να κάνουμε μια επένδυση με σκοπό να ιδρύσουμε μια μετοχική εταιρεία, η οποία θα κάνει μια υποδομή με συσκευαστήρια, θα πραγματοποιεί συγκέντρωση των προϊόντων, θα έχει δεδομένη τη διάθεση αυτών των προϊόντων σε 400 καταστήματα που μας έχουν ζητήσει να συνεργαστούμε (αυτά τα καταστήματα μπορεί να είναι και μέσα στο μετοχικό σχήμα) και θα έχει δυνατότητα ακόμη και στην πραγματοποίηση εξαγωγών. Να οργανώσουμε με λίγα λόγια το θέμα της διάθεσης βιολογικών προϊόντων που είναι ένα πρόβλημα για του μικρούς παραγωγούς. Είμαστε σε συζήτηση με το ΥπΑΑΤ για να μας εντάξει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα για να την προχωρήσουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσοκανής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης