«Καρκινοβατεί» η συνέχιση της δίκης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank η οποία δεν αποκλείεται να οδηγηθεί τελικά σε αναβολή.

Οι συνήγοροι όλων των κατηγορούμενων αποχώρησαν το μεσημέρι από τη δίκη, μετά τη δεύτερη διακοπή της διαδικασίας, επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με βάση την οποία είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός και αν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξήγησαν στο δικαστήριο, θα έχουν παραβεί την οδηγία του ΔΣΑ και απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν αυτού το δικαστήριο θα προβεί στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Ωστόσο και αυτό εκτιμάται ότι δεν θα διασφαλίσει την πρόοδο της δίκης καθώς δεν αποκλείεται και εκείνοι να δηλώσουν κώλυμα λόγω της απόφασης του ΔΣΑ. Ακόμη όμως και αν τελικώς αποδεχθούν το διορισμό τους, το πιθανότερο είναι ότι η εκδίκαση θα διακοπεί προκειμένου οι νεοδιορισθέντες να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πριν τις παραιτήσεις τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά 43 κατηγορουμένων είχαν ζητήσει ούτως ή άλλως την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι φόρτο εργασίας καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δίκες στις οποίες συμμετέχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης