Σε χορό κινητοποιήσεων οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 16:28
Σε χορό κινητοποιήσεων οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνεται διάταξη που τους εξομοιώνει με τους υπόλοιπους εργαζoμένους του ιδιωτικού τομέα, ενώ αίρονται οι προστατευτικές διατάξεις των νόμων που τους είχαν εντάξει στο παρελθόν στο ίδιο εργασιακό πλαίσιο με τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ, στις 9 Απριλίου οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία προς τη Βουλή την επόμενη Κυριακή, στις 18.00.

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι προδήλως αντισυνταγματική διότι παραβιάζει ευθέως το άρθρο 16, παρ. 8 του Συντάγματος την ώρα που φαινόμενα ανομίας γιγαντώνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση» τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ αναφέρουν ότι η διάταξη αυτή κατατέθηκε στη Βουλή «εν κρυπτώ» και εάν τεθεί σε ισχύ, «τίθεται εν αμφιβόλω η εγκυρότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 16:33