Το δρόμο για το αρχείο παίρνει ο φάκελος που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού. « Δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες για παραβίαση απορρήτου τηλεπικοινωνιών», τονίζει στο πόρισμά της η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βάϊα Ακριβού που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση. Για το λόγο αυτό ζητεί να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία που άνοιξε το Δεκέμβριο του 2016 μετά τις πρώτες καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές.

Η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα, άποψη όμως που θα πρέπει να βρει σύμφωνη και την Εισαγγελία Εφετών η οποία θα πει τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πόρισμά της η εισαγγελέας επικαλείται την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία γνωμοδότησε πως δεν προκύπτει παραβίαση του απορρήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων των χρηστών μέσω της άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, διαπιστώθηκε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει πάντως πως και από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσε , κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης